Kyokushinkai Karate

Kyokushinkai Karate staat ook wel bekend als de hardste vorm van Karate. Het is een volwaardige karatestijl waarin de vormen kihon (basis), kumite (gevecht), kata (stijlvormen) en tameshiwara (breken) allen verplichte onderdelen zijn bij de examens. Uiteraard is deze hardheid in de lessen niet zo. Er wordt onderscheid gemaakt tussen jeugdleden, recreanten, senioren, wedstrijdmensen.


Kleuterkarate

Bij het kleuterkarate leren de kinderen van 3 t/m 6 jaar de basisprincipes van het Karate. Zo word er gewerkt aan de motorische vaardigheid, aan grenzen aangeven en accepteren en aan samenwerken. Naast het leerelement is er voldoende ruimte voor spel.


35+ karate

Een Kyokushinkai karate training speciaal voor de wat "oudere" karateka's die willen starten. Dezelfde training maar met een lagere intensiteit.


G-Karate

Wat is G-Karate precies? G- Karate is een karatevorm die speciaal gericht is op mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking. Karate is een sport die zich kenmerkt als een complete sport waarbij er zowel van de kracht, snelheid en motoriek veel word gevraagd. Daarnaast draagt de sport bij aan kennis en respect naar andere. De lessen moeten vooral succeservaringen gaan bieden en bijdrage aan de verbetering van de fysieke en geestelijke gesteldheid. We werken met duidelijk spelregels, wat inhoudt dat we een bepaalde hiërarchie hebben en er afspraken worden gemaakt over het volgen van de lessen. We hebben een vaste opbouw van lessen wat het voor de leden overzichtelijk maakt:


Japans Kickboksen

In het begin van de jaren zestig waren er een aantal Japanse Karate-experts, onder leiding van de legendarische Kenji Kurosaki (the devils teacher), in Bangkok (Thailand) neergestreken. De “heren” wilden wel eens zien of Thai Boxers wel op hun eigen Thai Boxing-regels van de Japanse Karate- experts zouden kunnen winnen. Na aan een aantal wedstrijden deelgenomen te hebben, kwamen de Japanners er achter dat in ieder geval op Muay Thai-regels zij niet van de Thaise kampioenen konden winnen. De Japanners verloren kansloos...

Kurosaki zou Kurosaki niet zijn als hij bij de pakken neer ging zitten. Terug in Japan ging hij zijn leerlingen aangepaste trainingen geven. In 1964 keerde hij terug naar Bangkok...

Het was Kurosaki’s leerling Shima die, als eerste niet-Thai, een Muay Thai-kampioen versloeg op zijn eigen regels. Dit was op 20 augustus 1972 toen hij zijn Thaise tegenstander ruim op punten versloeg. Later volgde meer buitenlandse vechters zijn voorbeeld.

Toshio Fujiwara in actie

De Japanner Toshio Fujiwara werd zelfs wereldkampioen Muay Thai in Bangkok. Andere bekende Japanse vechters uit deze tijd waren: Okao, de gebroeders Yamasato en Shiba. Allen maakten grote indruk in hun gevechten tegen de Thaise vechters. Kurosaki wilde en kreeg zijn eerherstel! Eenmaal terug gekomen in Japan starte Kursokai zijn eigen kickboksschool Mejiro Gym.

In Japan werden na deze successen ook Muay Thai-bokswedstrijden georganiseerd. Zij stelden wel de regels iets bij. Zo werd het bij hen toegestaan tijdens wedstrijden lage judoworpen (t/m de zogenaamde heupworp) toe te passen. Het maakte het kickboksen completer en bovendien attractiever, omdat er nu minder lang geclinched werd. De eerder genoemde Kenji Kurosaki was de grondlegger van dit Muay Thai Kickboxing systeem.

Padstraining: 

Om de techniek te verbeteren in zowel het Kickboksen als Karate hebben we een padstraining toegevoegd aan ons programma. Tijdens deze les geven we meerdere vaste padsvormen die oog hand coördinatie, snelheid en techniek bevorderen. Een perfecte toevoeging van de andere lessen maar ook een mooie instap voor beginnende leden om de techniek goed eigen te maken. 


Boksen

Boksen is een tactische vechtsport waarbij ringinzicht, de coördinatie van voeten, ogen en handen, en conditie centraal staan. Twee tegenstanders proberen punten te scoren door elkaar op de juiste trefvlakken te raken, of te winnen op bijvoorbeeld een knock-out (KO). Dat kan door enkele stoten of combinatie van verschillende stoten; de directe stoot, de opstoot en de hoek. Kracht is evenveel nodig als pure snelheid om een tegenstander zowel snel en hard te kunnen raken. Naast het traditionele mannenboksen worden ook bokskampioenschappen voor vrouwen gehouden.


Boxing Ladies only

Een unieke beleving van sporten waarmee je alle spieren in het lichaam traint op je eigen niveau. De les varieert zich met hit, conditie en krachttraining in combinatie met bokscombinaties. Het tempo ligt hoog maar jij bepaald wat je er tijdens een les van maakt.  


Yawara Ju Jutsu

Yawara Ju Jutsu kan vertaald worden als "zachte kunst" of nog correcter als "soepele techniek". Het is een Japanse zelfverdedigingskunst waarmee men in een paar seconden een aanvaller kan controleren of uitschakelen. Yawara Ju Jutsu is als budokunst geschikt voor jong en oud. In het Yawara Ju Jutsu leer je niet alleen je te verdedigen tegen verschillende aanvallen maar ook het uitvoeren van verschillende aanvalstechnieken zoals atemi (stoten en schoppen), klemmen, drukpunten en wurgingen.


Ju Jutsu is bij uitstek een vechtkunst, gebaseerd op de aanval van een tegenstander vanuit alle denkbare posities en vanuit diverse vechtdisciplines. Dit impliceert een verdediging die gebruikmaakt van de meest geschikte technieken tegen die aanval. Dat dit gepaard kan gaan met technieken die als onsportief en oneerlijk worden beschouwd in de reguliere vechtsporten kenmerkt juist het Ju Jutsu. Het moment van verdedigen en de manier waarop er verdedigd wordt is immers het gevolg van de aanval van de tegenstander, hij of zij neemt immers op dat moment het risico en probeert de integriteit van de aangevallene te beschadigen.


Ju Jutsu Fighting System (MMA)

Fighting system is het gevecht. Het kan gezien worden als een combinatie van judo en karate. Twee ju-jitsuka's bestrijden elkaar d.m.v. stoten, slagen en trappen, werptechnieken en houdgrepen, verwurgingen en klemmen. Het is een traditionelere vorm van het Mixed Martial Arts maar tijdens de les mag men gemakkelijke kleding aan.


Kickbag training

Kickbag is fun voor iedereen, het is een groepstraining waarin het werken op een bokszak of trapkussen centraal staat. Opzwepende muziek helpt je daarbij. Je krijgt bokshandschoenen aan en leert van een trainer allerlei trap- en bokstechnieken. Altijd al een uppercut, roundhousekick of backfist willen uitdelen? Na een paar lessen heb je deze en meer slagen helemaal onder de knie. Toch is de training niet alleen werken op de stootzak. Zo krijg je ook een diversiteit aan verschillende kracht en conditie oefeningen aangeboden. Iedereen doet op zijn/haar eigen niveau mee.

Circuit training:

Circuittraining is een ‘allround’ fitnessprogramma, dat krachtoefeningen combineert met conditietraining. De trainingen vinden plaats in een groep, onder begeleiding van een instructeur. Circuit training is een ideale manier voor bevordering van de conditie en kracht in een zo kort mogelijke tijd.


Kettlebell Workout:

Bij de kettlebell training worden alle oefeningen in hoog tempo achter elkaar herhaald waardoor het een intervaltraining met hoge intensiteit is. Dit is ideaal voor je conditie. Uit onderzoek blijkt dat de conditie met ongeveer 6 % verbetert als je kettlebell training doet naast een normale kracht en conditietraining.


Tabata 

Tabata is een interval training waarin de deelnemer zelf de intensiteit kan bepalen. Je herhaalt een vaste oefening meerdere malen voor 20 sec en heb tussendoor 10 sec rust, dit herhalen we 8 x. Tijdens de les komen meerdere oefeningen voorbij voor alle spiergroepen. Omdat dit een intensieve training is heb je hetzelfde resultaat van een volle training in slechts 30 min. 


Stretch en Relax

Stretch&Relax is een kort programma waarin je in 25 minuten werkt aan:

De toename van je flexibiliteit (voornamelijk voor de beenspieren)

Een correct ontspannen lichaamshouding met de juiste ademhaling

Het versterken van mentale kracht doormiddel van ondersteunende affirmaties gedurende de 3 minuten meditatie.


Hatha Yoga:

Hatha-yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha-yoga bedoelt, wanneer men van yoga spreekt.

Self-defense: 

Een les met realistische zelfverdedingstechnieken, die zich richten op los komen, controleren en uitschakelen.